''Anime Klub Rijeka'' 51000 Rijeka, Trg 128. brigade Hrvatske vojske 6- GKR ogranak Stribor

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

+20
redlady
axy_neliel
Bloodedge
pile
Jeanne
suaco
Acrodyn
margo232
Shinjiku
Byakislav
Misa ちゃん
iEXPLODE
hongo mio
corangar
Kakashi
deckard
marta
Misora Sachiyo
Shin
filthy_victorian
24 posters

U ovom trenutku...

Acrodyn
    Acrodyn

Broj postova : 449

U ovom trenutku...  - Page 5 Empty Re: U ovom trenutku...

Postaj  Acrodyn 24.11.10 18:19

Gadan sam samo jer mi crijeva ispadaju... Ali kada se naučiš na miris nije tako loše.

Pošto više nemam jedan dio crijeva možemo vidjet moj novi limit!! pirat
    margo232
    margo232

Broj postova : 291

Postaj  margo232 24.11.10 18:20

Acrodyn je napisao/la:Gadan sam samo jer mi crijeva ispadaju... Ali kada se naučiš na miris nije tako loše.

Pošto više nemam jedan dio crijeva možemo vidjet moj novi limit!! pirat
    y....yay~?
    Byakislav
    Byakislav

Broj postova : 443

Postaj  Byakislav 24.11.10 18:49

U ovom trenutku uživam čitajući prethodne postove Very Happy. Ja na kraju slavim an krku u vikendici s ekipom - bit će lijepo, možda čak kao i u bolnici (at least we'll have enough to drink and eat)
    marta
    marta

Broj postova : 354

Postaj  marta 24.11.10 19:56

Byakislav je napisao/la:U ovom trenutku uživam čitajući prethodne postove Very Happy. Ja na kraju slavim an krku u vikendici s ekipom - bit će lijepo, možda čak kao i u bolnici (at least we'll have enough to drink and eat)

ajmeee ke lijepo.. :DD krk I love you

ja u delnicama.. nadam se da ce biti punoo snijega. (^_^)

usput. ucim za kolokvij. koji cemo pisati kod moje ljubavi. i mislim da ce lose proci. i .. drzite mi fige.
    zapravo i acrodynu i meni Very Happy
    Kakashi
    Kakashi

Broj postova : 164

Postaj  Kakashi 24.11.10 20:13

U ovom trenutku me svrbi noga.
    Počešo sam se ofc.

Što se tiče moje nove, proveo sam je sa dragim ljudima u prostorijama VK Jadrana. Fora je u tome što sam se manijakalno smijo cjelo virjeme, i što su mi ukrali premiereni kišobran iz Njemačke -.-"""
    Acrodyn
    Acrodyn

Postaj  Acrodyn 24.11.10 21:59

marta je napisao/la:
    Byakislav je napisao/la:U ovom trenutku uživam čitajući prethodne postove Very Happy. Ja na kraju slavim an krku u vikendici s ekipom - bit će lijepo, možda čak kao i u bolnici (at least we'll have enough to drink and eat)

ajmeee ke lijepo.. :DD krk I love you

ja u delnicama.. nadam se da ce biti punoo snijega. (^_^)

usput. ucim za kolokvij. koji cemo pisati kod moje ljubavi. i mislim da ce lose proci. i .. drzite mi fige.
    zapravo i acrodynu i meni Very Happy

Hehe.. Da, držite nam fige!! Smile
    Byakislav
    Byakislav

Broj postova : 443

Postaj  Byakislav 26.11.10 0:17

U ovom trenutku pišem 1000. post Very Happy
    marta
    marta

Broj postova : 354

Postaj  marta 26.11.10 0:20

Byakislav je napisao/la:U ovom trenutku pišem 1000. post Very Happy

kiribaaaann I love you
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Broj postova : 779

Postaj  filthy_victorian 01.12.10 1:33

U ovome trenutku citam nove chaptere Kuroshitsuji mange Very Happy mislim da ih cak imam 2 ili 3 za procitati posto od kada mi je poceo fax nisam imala vremena za to...
    suaco
    suaco

Broj postova : 28

Postaj  suaco 01.12.10 14:11

upravo sam iskusila "aaaaaw" trenutak kad sam vidjela veeeejiku slikicu stallmana cim sam otvorila forum I love you I love you
    Kakashi
    Kakashi

Postaj  Kakashi 01.12.10 14:12

Uspio sam se u stup zabit, upravo sad (pred 15 min)
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Postaj  filthy_victorian 01.12.10 16:58

hahaha xD kako si to uspio Laughing (nije kao da se to meni nikada nije dogodilo)
    upravo listam Game play i razmisljam da li je pametnije kupiti xbox ili play station 3 ili graficku i memorijsku karticu za laptop pa da mogu igrati igrice scratch scratch scratch
    Acrodyn
    Acrodyn

Postaj  Acrodyn 01.12.10 17:06

filthy_victorian je napisao/la:hahaha xD kako si to uspio Laughing (nije kao da se to meni nikada nije dogodilo)
    upravo listam Game play i razmisljam da li je pametnije kupiti xbox ili play station 3 ili graficku i memorijsku karticu za laptop pa da mogu igrati igrice scratch scratch scratch

Ja imam PS3 i ne sviđa mi se... Potraćen novac. =/ Ne preporučam nikako! Ali to je samo moje mišljenje, ako imaš baš nešto da želiš igrati onda sam ovdje nepotreban. Wink
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Postaj  filthy_victorian 01.12.10 17:12

ja imam samo nintendo 64 i fora mi je, ali je to prastaro tako da je tesko naci igre za njega... mislim da je vrijeme da nabavim nesto novo... s jedne strane mi se xbox i play station 3 cine super, posebice jer imaju zakon upravljace i moze vise igraca igrati, no koliko cujem, za njih se ne mogu prziti igre s neta jer imaju zastite Sad a za komp se mogu przit igre, no nema kul upravljace a i malo me strah da mi netko prcka po kompu i ubacuje te kartice da se nesto ne pokvari...
    ajd, barem sam sad eliminirala play 3 xD sto ti se tocno ne svidja na njemu?
    Kakashi
    Kakashi

Postaj  Kakashi 01.12.10 19:55

Dajana ja sam urpavo napisao bio cjeli roman kako da ti pomognem, ali sam slucjano stranicu refresho i..da.

Sutra na animeu cu ti sve objasnit i reć.
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Postaj  filthy_victorian 01.12.10 20:05

ajoj pale mrzim kada se to meni dogodi... svejedno hvala, cijenim trud, reci ces mi sutra Smile
    Kakashi
    Kakashi

Postaj  Kakashi 01.12.10 20:55

I što se tiče stupa.
    Ugledao sam atraktivnu mladu damu koja mi je skrenula pozornost.
    corangar
    corangar

Broj postova : 57

Postaj  corangar 01.12.10 21:26

@filthy_victorian: PC je odličan za gaming, ali zaista sve (SVE) ovisi o tome šta zapravo želiš igrati. Ne znam kakav PC imaš ali grafička, procesor i memorija bi potencijalno bila najveća ulaganja (što opet komotno izađe ispod cijene PS3-a). Ako te brinu detalji toga, vjerujem da ja i ostatak foruma ti možemo taj dio pomoći.

Za početak možda da nam kažeš kakve igre obično igraš, koje ti se sviđaju i koje bi htjela igrati. Onda se zapravo tek i može savjetovati nešto konkretno. Mudrovati o konzolama i računalima izvan konteksta neće urodit plodom...

EDIT: Sad tek pročitah, radi se o laptopu jel? To je mrvicu kompliciranije da, najbolje bi bilo u nekom servisu i sl. nadograditi, ali nisu baš pretjerano za to namjenjeni (laptopi); ovisi opet individualno o modelu.
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Postaj  filthy_victorian 02.12.10 12:03

Yap, imam laptop, Acerov... No mene vise brine to sto imam Vistu, ne znam koliko je ona dobra za igranje igrica, a ne znam nikoga tko je ima pa da pitam... Rolling Eyes Paranoicna sam malo da mi se nesto ne pokvari pri ugradnji graficke kartice... xD
    Inace me od zanrova igrica zanimaju akcijske, platforme, rpg i rts.
    A od naslova, Warcraft III, Bloodrayne, Bioshock, Prince of Persia, Vampire the masquarade, Mass Effect...
    Nemam bas puno iskustva sa igranjem igrica na kompu tako da ne mogu reci da sam se negdje "nasla" posto ih nisam puno ni igrala... Embarassed
    Jucer sam instalirala Diablo II, frend mi je to preporucio jer je to njegova najdraza igrica, i animacije mi se vide super, no igra je puna kricavih tockica, sto bi znacilo da mi je postojeca graficka stvarno ful slaba Neutral
    Kakashi
    Kakashi

Postaj  Kakashi 02.12.10 14:17

Ako ti je grafička kartica slaba za Diablo 2, onda ti laptop nije iz ovog milenija.
    corangar
    corangar

Postaj  corangar 02.12.10 15:02

filthy_victorian je napisao/la:Yap, imam laptop, Acerov... No mene vise brine to sto imam Vistu, ne znam koliko je ona dobra za igranje igrica, a ne znam nikoga tko je ima pa da pitam... :roll: Paranoicna sam malo da mi se nesto ne pokvari pri ugradnji graficke kartice... xD
    Inace me od zanrova igrica zanimaju akcijske, platforme, rpg i rts.
    A od naslova, Warcraft III, Bloodrayne, Bioshock, Prince of Persia, Vampire the masquarade, Mass Effect...
    Nemam bas puno iskustva sa igranjem igrica na kompu tako da ne mogu reci da sam se negdje "nasla" posto ih nisam puno ni igrala... :oops:
    Jucer sam instalirala Diablo II, frend mi je to preporucio jer je to njegova najdraza igrica, i animacije mi se vide super, no igra je puna kricavih tockica, sto bi znacilo da mi je postojeca graficka stvarno ful slaba :|
    Vjerovatno nisi ocekivala bibliju od odgovora, al... mozes i na rate procitat ako je previse odjednom xD
    Procitaj koliko ti treba i sta te zanima xD Potrudih se pojasnit sto vise toga :D

Vista... nije dobra opcenito, a jos manje za gaming :D
    Bolje su opcije "Windows XP" (manje zahtjeva i sl. pa je bolji za starija racunala, i skoro garantirano da ce sve raditi na njemu) ili "Windows 7" (najnoviji, oku ugodan :D vrlo stabilan, ali zahtjeva nesto vise i nesto novije). Ako vec imas Vistu, onda ti sa Windows 7 moze samo bolje raditi, no ukoliko zelis jos bolje performanse - XP is the way to go. Postavljanje jedno od tih Windowsa traje uvrh glave sat vremena, i nosi prakticki nikakve rizike sa sobom. Jedini po mom saznanju problem moze biti da ne nades drivere za svoj laptop za neki Windows. (pred kraj posta sam napisao vise o driverima, bear with me :D)

Kod ugradnje graficke nista ne moze poci po zlu :P Kod klasicnih PC-a to moze i moja susjeda ti napravit :D a za laptop bi preporucio ipak nesto strucniju osobu. Eventualni problem koji moze nastat novom grafickom bi bilo da se ugasi laptop jer je graficka prejaka a laptop preslab, odnosno ne moze pruzit dovoljno struje. To se dogada tek pod jakim opterecenjem graficke, i uvelike se moze saznati unaprijed dal ce doci do takvih problema. Valjalo bi naravno prvo provjeriti dali graficka koju planiras uzet odgovara na tvoj laptop. To ti opet najlakse pomogne strucna osoba koja ce ti ionako ugradivat graficku.

Te naslove igara koje si navela definitivno bi pripisao PC gamingu, i mogu rec da nisu pretjerano zahtjevni. Stovise, ima ih takvih u poprilicnom broju pa mogu rec da ti nece nedostajat materijala za igranje kad pozelis ^^

Diablo~ X_X
    Tko je taj frend? I offer him my kidney if he comes to need it :D
    Kao osoba koja je provela godine toj igri, mogu reci da je jedna od vrhunskih :D Ali vrlo je bitno (ne samo kod Diabla) sta ocekujes i na koji nacin ti netko predstavi igru. Mi smo to igrali kao grupa frendova, i imali smo raznih gusta oko puno aspekta igre, sto price i knjiga (yep, imaju Diablo, Warcraft i te knjige), jednim od najkvalitetnijih i doradenijih RPG sistema, multiplayer igre itd. Niti u jednom aspektu Diablo ne razocarava, ali gledajuci povrsno, danas je jedna jako stara igra :D

No dobro, dosta moje nostalgije xD
    Sto se tice tih kricavih tockica koje imas, pretpostavljam da su to artifakti / greske od graficke, a najcesce nastaju zbog losih (mozda nepostojecih) drivera za graficku. Driveri su... setovi instrukcija preko kojih racunalo komunicira s nekom komponentom. Ako ti driveri od graficke nisu dobri, onda nastaju razne greske - npr. kricave tocke, crte, lomovi na slici i sl. Jos jedna mogucnost su nekakve nekompaktibilnost u cijelom sustavu, sto bi onda pripisao Visti buduci da je to tamo uobicajena pojava. Sanse su da ti graficka nije bas toliko slaba (barem ne za Diablo) dok imas laptop s Vistom, al... nikad se ne zna, svasta moguce :D No, ja bi najprije rekao da je jedno od ovo dvoje koje sam prije naveo.

Stoga... :D Prvo sta bi trebalo pokusati je instalirati posljednje drivere za tvoju graficku (preko interneta bi trebalo ih skinut). Ukoliko to nije rjesilo stvar, bilo bi pozeljno bez obzira stavit novi Windows (po procjeni i izboru dal ce to biti XP ili 7). I tek onda vidjeti gdje stojimo sa svim time xD

Takoder, bilo bi korisno da znam specifikacije laptopa pa bi ti mozda mogao nesto reci detaljnije / tocnije.

Nadam se da sam uspio stogod pomoc ovime xD
    Ako ti nesto nije jasno ili te zanima pitaj slobodno :P
    (mozda u drugom topicu / podforumu? xD)

Zadnja promjena: corangar; 02.12.10 15:36; ukupno mijenjano 5 put/a.
    Acrodyn
    Acrodyn

Postaj  Acrodyn 02.12.10 15:26

Odj**i gaming, stavi ubuntu ili debian i postani pravi nerd informatičar! Smile
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Postaj  filthy_victorian 02.12.10 17:24

Ajme, puuuuno ti hvala Very Happy Sve procitah, naravno, i puno mi je pomoglo Smile imati cu vjerovatno jos neka pitanja, no za to cu napraviti novi topic u Geeklandu da ne spammam ovdje Smile Dakle, zamjena Viste sa XP-om, te nova graficka... Ovo prvo bih mogla vec ovaj mjesec rijesiti, pretpostavljam da cu onda morati sve sto imam na laptopu prziti na cde jer cu vjerovatno ostati bez svega pri zamjeni sustava, barem pretpostavljam da tako to ide... a ovo drugo, kada skupim pare za to Very Happy mislim da su cijene grafickih od minimalno 500kn na vise... Sada mi je lakse kada znam da nema bas nekih rizika oko svega toga Very Happy

Postoje li kakvi upravljaci koji se mogu prikljuciti na laptop a da su tipa kakvi postoje kod igracih konzola, npr. xbox, ako da, mogu li se koristiti kod svih igara ili barem vecine?

Ma znam, ove igrice su za PC, a ja bih recimo voljela i igrati FF i Spiro, ali toga nema za komp :/ no mislim da je komp u prednosti sto se tice igara zato sto se mogu prziti s neta, a za igre za play station 3 i xbox postoje zastite pa se ne mogu skidati, barem mi je tako frend rekao...

hahaha XD Taj frend koji obozava Diabla je Josip, mozda ga i poznajes ako slucajno izlazis cetvrtkom u Palah, organizira turnire iz stolnog nogometa... Smile Kada sam tek otvorila igru, malo me razocarao izgled, pa kad sam to pripomenula tom frendu me bas "lijepo" pogledao i promrmljao: svetogrdje XD

hmmm specifikacije laptopa:
    Manufacturer: Acer
    Model: Aspire 4720Z
    Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2330 @ 1.60 GHz
    Memory (RAM): 1.00 GB
    System type: 32-bit Operating System

corangar
    corangar

Postaj  corangar 03.12.10 2:02

Pa... ajmo redom xD

Instaliranje Windowsa: Moze se instalirati i bez da gubis podatke ali u tvom slucaju to nikako ne bi preporucio. Tak da stavi si podatke na usb ili cd-e, te na frisko instaliraj windowse.

Ne znam gdje je kupljen laptop, dal imas kakav servis na umu i sl., ali mozes se raspitat kod njih / nekoga vec sad, cisto da ti kazu misljenje za graficku - da vidis sta ce reci. Onda mozemo i mi ovdje prokomentirati naknadno xD

Ako mislimo na iste upravljace / joystick iliti gamepad xD, postoje identicni PS / xbox gamepadi. Evo tu jedna lista pa si pogledaj sta ima - Links - joystick & gamepad. Moje preporuke na Logitech koji vec model ti odgovara. Mogu se mogu programirati (namjestati) po zelji za skoro svaku igru (cak mozes gamepad koristiti kao mouse za kretanje po windowsu, klikanje, smanjivanje volume-a, premotavanje videa i sl. xD). Neke igre vjerovatno i neces moci s joystickom, ali u pravilu, sve one za koje ocekujes da mogu - najcesce i mogu xD Spyro, FF i te s Playstationa mozes igrat identicno kao na PS-u.

Kad sam vec dotaknuo se te teme... Za PC postoje playstation, nintendo i sl. emulatori preko kojih mozes igrat bez problema te igre. Emulator za playstation 1 radi rekao bih savrseno, te igre kao sto su FF7, 8, 9, Spyro, Gex, stogod xD to mozes komotno igrati (doduse mozda ti bude trebala graficka). Ja sam igrao i FF10 na emulatoru za PS2 ali to vec zahtjeva nesto jacu masinu pa ne znam koliko ces uspjeha imat s tim.

Hmm, Josip... znam samo jednog koji igra/o Diablo, al pretpostavljam da to nije taj xD

Pogledah malo detaljnije specifikacije na netu. Mislim da ti se najvise isplati kupiti graficku i memoriju i furat takav laptop koliko ide Very Happy Dalje od toga ja osobno ne bi ulagao. Radije cuvaj dodatne novce pa kupi si za koju godinu uredno novi laptop. Uglavnom, za sad, dodatna memorija (+1GB idealno, al pomoci ce i +500MB ako se ovo prvo ispostavi poskupo) ce ti vjerujem preporodit rad opcenito na programima i sl., a pogotovo ako mislis igrati na tome.

santa
    Acrodyn
    Acrodyn

Postaj  Acrodyn 03.12.10 10:22

Nije me volja ulazit u inteligentne razgovore jer sam i previše razmišljao za ovaj tjedan. Svejedno ne gameam baš previeš u zadnje vrijeme... Very Happy

Usprkos tome, moram napravit digresiju na vaše komentare i samo nadodati da FF 7 i FF 8 postoje i PC verzije. Ne trebaju se emulirati. Jednostavnije je! Razz

Sponsored content

Postaj  Sponsored content

Sada je: 21.11.24 20:21.