Dakle, vase najdraze i najomrazenije knjige i pisci, lektire koje su vas odusevile i istraumatizirale, preporuke, te sto trenutno citate
+8
axy_neliel
Kakashi
suaco
marta
margo232
Jeanne
Acrodyn
filthy_victorian
12 posters
BOOKS :D :D :D
filthy_victorian- Broj postova : 779
- Post n°1
BOOKS :D :D :D
Acrodyn- Broj postova : 449
- Post n°2
Re: BOOKS :D :D :D
Pisac George R.R. Martin opcenito, ali njegova saga Pjesma Leda i Vatre( a song of ice and fire) je meni osobno najbolji fiktivni uradak koji sam ikada vidio u bilo kakvom obliku!! Love it!!
Osim toga jako mi je dobar i Dan Simmonsov Hyperion Cantos!
Pročitao sam puno knjiga, ali to su mi ovako draže.
Osim toga jako mi je dobar i Dan Simmonsov Hyperion Cantos!
Pročitao sam puno knjiga, ali to su mi ovako draže.
- Post n°3
Moje najdraze knjige su: SVE od Anne Rice i Viktorije Faust, Sto godina samoce od Gabriel Garcie Marqueza, Siddhartha od Herman Hessea, Slika Dorian Graya od Oscar Wildea, Dracula od Bram Stokera, Cabron od Irene Rasete, Decameron od Boccaccioa, Trilogija His Dark Materials od Phillip Pulmana, Izvrsitelji nauma Gospodnjeg od Zoran Krusvara, SVE od Jules Vernea, sve sto sam do sada procitala od Stephen Kinga,te Povjesnicarka Od Elizabeth Kostove I da, knjiski sam moljac xD
- Post n°4
filthy_victorian je napisao/la:Moje najdraze knjige su: SVE od Anne Rice i Viktorije Faust, Sto godina samoce od Gabriel Garcie Marqueza, Siddhartha od Herman Hessea, Slika Dorian Graya od Oscar Wildea, Dracula od Bram Stokera, Cabron od Irene Rasete, Decameron od Boccaccioa, Trilogija His Dark Materials od Phillip Pulmana, Izvrsitelji nauma Gospodnjeg od Zoran Krusvara, SVE od Jules Vernea, sve sto sam do sada procitala od Stephen Kinga,te Povjesnicarka Od Elizabeth Kostove I da, knjiski sam moljac xD
Oh.. Vampir-ish girl! =) Onda obavezno Fevre Dream od Martina!! Obožavam tu knjigu i drugačiji pristup vampirima.
Osim toga posjedujem i strip 30 dana noći! Ako je netko zainteresiran mogu vam posuditi kada uzmem sa sobom na fax.
p.s: 100 post ftw
- Post n°5
Hyperion Cantos? Nisam nikada cula za to... O cemu se radi i koji je zanr?
- Post n°6
filthy_victorian je napisao/la:Hyperion Cantos? Nisam nikada cula za to... O cemu se radi i koji je zanr?
To ti je jedan od najboljih primjera space opere! Ilitiga grupe vrlo okarakteriziranih ljudi na misiji većom od života! =)
Bolja definicija: http://en.wikipedia.org/wiki/Space_opera
U srži to bi bio SF, ali ima toliko više toga. Preporučio bi barem da probaš sa prvom knjigom koja je zapravo zbirka priča različitih likova koji te priče pričaju jedna drugome dok se približavaju pravom početku njihove priče koji počinje u drugoj knjizi.
Ne znam da li sam dobro objasnio ili su stvari još nejasnije sada.
- Post n°7
yap, vampire obozavam jos od osnovne skole kada sam otkrila film i knjigu Intervju s vampirom gric gric jedino je tuzno vidjeti sto je postalo od vampira, ta sposobnost luminiscencije, ah da... xD Ima li kod nas u knjiznicama ta knjiga od Martina na hrvatskom ili je moram kupiti na engleskom u knjizari?
uuuuu me me! Ja sam zainteresirana za strip! i pouzdana sam osoba koja sve vraca na vrijeme u savrsenom stanju hahahaha
kad smo vec kod posudbi, vec sam rekla marti da cu u cetvrtak donjet svoj angel sanctuary artbook da ga vidi, pa posto citas mangu sada, mogu ti ga posuditi ako zelis no ne bih savjetovala da citas tekst u njemu jer je prepun spojlera...
uuuuu me me! Ja sam zainteresirana za strip! i pouzdana sam osoba koja sve vraca na vrijeme u savrsenom stanju hahahaha
kad smo vec kod posudbi, vec sam rekla marti da cu u cetvrtak donjet svoj angel sanctuary artbook da ga vidi, pa posto citas mangu sada, mogu ti ga posuditi ako zelis no ne bih savjetovala da citas tekst u njemu jer je prepun spojlera...
- Post n°8
Ma samo cu malo pogledati! Art je amazing pa to moram vidjet! Ja onda sljedeći tjedan uzmem strip i donesem ti na anime klub. Da smo bar do ovog topica došli jučer odmah bi uzeo.
Inače Fevre Dream je nedavno došao na hrvatski. Prevod je "Grozničavi san". Provjeri to!
Inače Fevre Dream je nedavno došao na hrvatski. Prevod je "Grozničavi san". Provjeri to!
- Post n°9
Znam za space operu, i sama vec duze vrijeme pisem spekulativnu fikciju, jedna prica tog zanra mi je cak i objavljena u fanzinu Eridan no vise sam se nekako orijentirala na mracniju space operu koja se kasnije javila, ona ranija koja ima i dosta humora mi bas ne lezi... No za sada u citanju mi je jedini susret sa time bio u starim brojevima Future i sferakonske zbirke, te nekih jos starijih sf zbirki prevedenih na srpski... Hvala ti na preporuci, svakako cu je procitati No prvo Martin A jesi ti citao ista od Anne Rice i Viktorije Faust? Ako nisi, preporucam posebice Rice
- Post n°10
Ma nema beda,moze, puno hvala I je, art u Angel Sanctauryu je super, Kaori Yuki mi od svih koje sam citala ima najlijepsi stil crtanja... Ne znam preko cega citas, no ja imam na cd-u sve vol u pdf formatu tako da su stranice dosta velike i super kvalitete, te sadrze covere svih chaptera...
Jeanne- Broj postova : 350
- Post n°11
Definitivno najdraza knjiga koju posjedujem u vise izdanja i na vise jezika:
Romeo and Juliet od Shakepsearea.
Romanticna sam dusica, bilo sretan ili tuzan kraj. =)
Romeo and Juliet od Shakepsearea.
Romanticna sam dusica, bilo sretan ili tuzan kraj. =)
- Post n°12
awwwww da, to je prekrasna knjiga obozavam je!
Jedan od najdrazih citata mi je iz te knjige...
Smrt je isisala med iz tvoga daha, ali jos nije zadobila moc nad tvojom ljepotom... To Romeo kaze Juliji kada je pronadje naizgled mrtvu...
Smrt je isisala med iz tvoga daha, ali jos nije zadobila moc nad tvojom ljepotom... To Romeo kaze Juliji kada je pronadje naizgled mrtvu...
- Post n°13
filthy_victorian je napisao/la:awwwww da, to je prekrasna knjiga obozavam je!
Kako ne bih znala taj dio, predivan je.
- Post n°14
Od Shakespeara jos obozavam i Hamleta, genijalan mi je kao lik i obozavam Ofeliju savrsen tragicni zenski lik
- Post n°15
filthy_victorian je napisao/la:Od Shakespeara jos obozavam i Hamleta, genijalan mi je kao lik i obozavam Ofeliju savrsen tragicni zenski lik
bas sam si mislila oces li i to spometi, tu mi je pak najbolji dio:
Nista nije ni dobro ni zlo, a da ga misljenje ne cini takvim ili
there is nothing either good or
bad, but thinking makes it so.
- Post n°16
Ovaj mjesec sam procitala Fallen od Lauren Kate, oke je knjiga izuzev nekih dijelova koji su pomalo laim, zatim Evermore od Alyson Noel, nije bas nesto... Trenutno citam Parfem:Povijest jednog ubojice, od Patrick Suskind-a, knjiga je fantasticna, i povijesno vrlo edukativna, svakako preporucam
margo232- Broj postova : 291
- Post n°17
netreba biti povezano s animeima i mangama pretpostavljam
marta- Broj postova : 354
- Post n°18
aaa knjigeee!!
Haruki Murakami je bozanstvo. ne zato sto je japanac nego njegov stil i sam on je bozanstveno. zaljubljena sam u njega.
lektira jedna također za preporucit stranac od alberta camusa.
e i definitivno moja biblija Martin Page: Kako sam postao glup.. *_*
H. Hosseini: hiljadu čudesnih sunaca. bas se moze plakati na tu knjigu.
Haruki Murakami je bozanstvo. ne zato sto je japanac nego njegov stil i sam on je bozanstveno. zaljubljena sam u njega.
lektira jedna također za preporucit stranac od alberta camusa.
e i definitivno moja biblija Martin Page: Kako sam postao glup.. *_*
H. Hosseini: hiljadu čudesnih sunaca. bas se moze plakati na tu knjigu.
suaco- Broj postova : 28
- Post n°19
heh, knjige
gaiman (sve: price, romani, stripovi, ja ga fangrlam vec par godina, apsolutno mi je najdrazi pisac i preporucujem ga svakome tko pita), simmons (prvenstveno hyperion i nastavci, ali mi je i hollow man jako drag roman) , martin (asoiaf), kay, rushdie... puno puno puno knjiga i autora volim
a trenutno citam - robert a. heinlein: stranger in a strange land, sf klasik. lajkam za sad, ali tek sam pocela
gaiman (sve: price, romani, stripovi, ja ga fangrlam vec par godina, apsolutno mi je najdrazi pisac i preporucujem ga svakome tko pita), simmons (prvenstveno hyperion i nastavci, ali mi je i hollow man jako drag roman) , martin (asoiaf), kay, rushdie... puno puno puno knjiga i autora volim
a trenutno citam - robert a. heinlein: stranger in a strange land, sf klasik. lajkam za sad, ali tek sam pocela
Kakashi- Broj postova : 164
- Post n°20
Ovaj topic nema smisla, jer najbolji humorist koji ikad postojao jest:
EPHRAIM KISHON!
Taj čovjek je mene navukao na knjige i književnost, najelokventija i najduhovitija sopdoba koja je došla pod moju ruku.
Ko njega nezna za mene ne postoji.
NE POSTOJI.
EPHRAIM KISHON!
Taj čovjek je mene navukao na knjige i književnost, najelokventija i najduhovitija sopdoba koja je došla pod moju ruku.
Ko njega nezna za mene ne postoji.
NE POSTOJI.
suaco- Broj postova : 28
- Post n°21
je on je kul, drag mi pisac dobro dodje kad sam knjakaste volje...
ali nije najbolji humorist najbolji humorist je pratchett
ali nije najbolji humorist najbolji humorist je pratchett
Kakashi- Broj postova : 164
- Post n°22
KISHON!
marta- Broj postova : 354
- Post n°23
Kakashi je napisao/la:KISHON!
Lisac u kokošinjcu
axy_neliel- Broj postova : 160
- Post n°24
Nabrojat ću pisce budući posjedujem kompletne bibiografije većine navedenih:
Knjige u zagradama preporučam pročitati, di nema zagrada znači da preporučam sve jer se nemogu za određenu knjigu odlučit )
TOP 3:
1. Stephen King
2. Neil Gaiman
3. H.P. Lovecraft
te:
- Althous Huxley (Brave New World)
- Roger Zelazny (Chronicles of Amber)
- Herman Hesse (Damien)
- Lav N. Tolstoj
- Fjodor Dostojevski (Braća Karamazovi)
- Agatha Christie
- Patricia Cornwell
Što se tiče znanstvenih, religijskih i sličnih pitanja, izdvojila bi Arthur C.Clarkea i Francis S.Collinsa (Božji jezik, definitivna preporuka za čitanje)
Budući sam fanatik mitologije: Peter B. Ellis (The Mammoth Book of Celtic Myths and Legends), Charles Squire (Mitologija Kelta), Vojtech Zamarovsky (Leksikon grčke i rimske mitologije) itd...
Od naših pisaca/kolumnista i slično izdvojila bi jedino Borisa Dežulovića.
Stripovi: Preacher, Spawn, Alien/Predator, Batman, Dylan Dog, Marvelovo sve i svašta...
Vjerojatno sam još nekog bitnog zaboravila, al sjetit ću se, eventualy.
E da, volim Shakespeara, al ne toleriram klišeje
Knjige u zagradama preporučam pročitati, di nema zagrada znači da preporučam sve jer se nemogu za određenu knjigu odlučit )
TOP 3:
1. Stephen King
2. Neil Gaiman
3. H.P. Lovecraft
te:
- Althous Huxley (Brave New World)
- Roger Zelazny (Chronicles of Amber)
- Herman Hesse (Damien)
- Lav N. Tolstoj
- Agatha Christie
- Patricia Cornwell
Što se tiče znanstvenih, religijskih i sličnih pitanja, izdvojila bi Arthur C.Clarkea i Francis S.Collinsa (Božji jezik, definitivna preporuka za čitanje)
Budući sam fanatik mitologije: Peter B. Ellis (The Mammoth Book of Celtic Myths and Legends), Charles Squire (Mitologija Kelta), Vojtech Zamarovsky (Leksikon grčke i rimske mitologije) itd...
Od naših pisaca/kolumnista i slično izdvojila bi jedino Borisa Dežulovića.
Stripovi: Preacher, Spawn, Alien/Predator, Batman, Dylan Dog, Marvelovo sve i svašta...
Vjerojatno sam još nekog bitnog zaboravila, al sjetit ću se, eventualy.
Byakislav- Broj postova : 443
- Post n°25
axy_neliel je napisao/la:
- Lav N. Tolstoj
- Agatha Christie
- Patricia Cornwell