''Anime Klub Rijeka'' 51000 Rijeka, Trg 128. brigade Hrvatske vojske 6- GKR ogranak Stribor

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

5 posters

Let's talk quality

corangar
    corangar

Broj postova : 57

Let's talk quality Empty Let's talk quality

Postaj  corangar 02.11.10 2:00

Osobno uživam gledajući neke serije / filmove primarno zbog vizualne perfekcije u njima (nerijetko, isti su popraćeni jednako očaravajućom glazbom i atmosferom). Al ne mislim nužno na detaljnu i dobro nacrtanu sliku u anime. Govorim o cjelokupnom stilu i atmosferi - call it "stylish" if you will.

Jedan primjer koji me potaknuo na ovu temu je nedavno spomenuti "5 Centimeters Per Second". Skoro svaka scena u tom animeu izgleda epski i zen xD

Meni osobno neki od favorita su još "Tekkon Kinkreet", "Amazing Nuts!" shorts (primjer: Global Astroliner i Kung-Fu Love), Spirited Away (meni genijalan art), pa ajd čak i Hellsing OVA (no malo je razvučen xD). Vjerovatno ih ima još koje sam pogledao, ali ne padaju mi trenutno na pamet xD

Pa eto, mogli bi ovdje posvetiti kutak tim malim remek djelima. Podijelite ovdje ako vas je neki anime posebno oduševio bilo vizualno, auditivno, pričom, ili nečim desetim. Ključna stvar je da se vama osobno ističe iznad ostalih po kvaliteti.
    iEXPLODE
    iEXPLODE

Broj postova : 123

Let's talk quality Empty Re: Let's talk quality

Postaj  iEXPLODE 02.11.10 8:57

Skroz se slažem za "5 Centimeters Per Second". Vjerojatno jedan do najljepših anime-a što sam ikad gledao Smile Tekkon Kinkreet još namjeravam pogledati.

Meni osobno možda i najbolji anime jest Cowboy Bebop. Anime nema tipičan dizajn likova (kao da je malo amerikanizirano) ali odgovara u cijeli koncept, pogotovo što je animacije radio studio Bones. Priča je originalna tako da su autori mogli sami odlučivati što će se događati i poprilično je uspjelo.Ono što ovom anime-u život i dušu jest soundtrack. Slavna kompozitorica Yoko Kano je sastavila cijeli bend ( The Seatbelts) koji je služio samo za izradu OST-a za ovaj anime. Kombinacija Jazz-Blues-Rock daje ovom anime-u jedan poseban i nezaboravan ugođaj Very Happy ( ista stvar i za movie)

Evangelion 1.0 i 2.0 su dva filma kojima Hideaki Anno želi pokazati svoju početnu zamisao kako je trebao biti Evangelion jer dok je radio na originalu imao je financijskih poteškoća. Prvo što upada u oči su skoro 'mind blowing' animacije. Sve izgleda fluidno i bogato bojama. Kod toga se vidi da je uložen veliki budžet. No samo s lijepim animacijama se ne osvaja srca. Kada se njima još priključi epic orkestralni, po meni bolji od originala, OST onda je užitak zagarantiran Very Happy.
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Broj postova : 779

Postaj  filthy_victorian 02.11.10 20:38

Odlicna ideja za topic Very Happy "5 Centimeters Per Second" vec duze vrijeme imam na "plan to watch" listi, posto ste ga toliko ishvalili, pogledat cu ga u skorije vrijeme kada dovrsim anime koji trenutno gledam...
    Sa pohvalama za Neon Genesis Evangelion se potpuno slazem, savrsena kombinacija dramaticnih skladbi, pasivnih scena sa dominacijom neke odredjene boje, te psiholoskim i egzistencijalistickim propitivanjima glavnih likova je pun pogodak.

Ono sto mene najvise privlaci u animeima i zbog cega bih neke izdvojila kvalitetom iznad ostalih je u najvecem postotku feel , odnosno sama atmosfera...

Top 3 animea u kvaliteti su mi Ergo Proxy koji je dobar dio vas vjerovatno vec gledao. Ima kvalitetnu animaciju koja me dosta podsjeca na europsku, utopijski karakter i tematiku, likovi su veoma prirodni sa svim ljudskim manama i vrlinama, te nitko od njih nema sindrom superheroja. Moram spomenuti i glazbu koja savrseno udopunjuje atmosferu...

Iduceg bih izdvojila anime film Angel"s Egg. Napravljen je 1985., i iako je stariji, ima animaciju i usudila bih se cak reci umjetnicke scene koje ostavljaju bez rijeci. Film traje oko dvca i pol sata, i u njemu nema razgovora izmedju likova, mozda razmijene najvise pet rijeci. Jako mi se svidja sto je pun apstrakcije i simbolike, te postavlja mnoga pitanja, no na kraju ipak ne daje odgovore na njih vec daje mjesta razmisljanju. Jako mi se svidjela scena gdje ribari trce iz svojih kuca kako bi ulovili sjene riba i kitova koje prolaze zidovima zgrada...

I secer za kraj Smile remek dijelo dosta podcijenjenog mecha animea RahXephon. Radi se naime o OVA tog animea (dva dijela). Odlicna glazba i scene gdje je centar na naizgled nebitnim stvarima, te ispitivanje razlicitih filozofskih gledista na pitanje ljudske egzistencije te identifikaciji vlastite licnosti.
    iEXPLODE
    iEXPLODE

Broj postova : 123

Postaj  iEXPLODE 02.11.10 21:39

E super, sada imam par prijedloga kada želim neki artistički anime pogledati Very Happy
    margo232
    margo232

Broj postova : 291

Postaj  margo232 15.11.10 23:13

meni je uzasno dobro napravljen high school of the dead....iako je fluidnost zenskih grudi nerealna

i naravno sve sto prode kroz ime square enix je visualno dobro obradeno...
    tee hee~! obradeno >//x//<
    filthy_victorian
    filthy_victorian

Broj postova : 779

Postaj  filthy_victorian 16.11.10 0:06

margo232 je napisao/la:

Tu se ne slazem Razz ja sam ih do sada gledala kao experte u svom poslu, no medjutim, animaciju u Kuroshitsuji-u su jako lose napravili, ako bih ista izdvojila da ne valja u tom animeu, onda bi to bila animacija... pale
    Acrodyn
    Acrodyn

Broj postova : 449

Postaj  Acrodyn 16.11.10 10:51

TGWLTT me u potpunosti oduševio svime što nudi! Tako da sam ga morao ovdje spomenuti. Sve u vezi toga filma mi je dobro.

Baccano je awesome as hell! Horror + komedija + akcija + fuckin' insanity!!
    Sve savršeno! Very Happy
    margo232
    margo232

Broj postova : 291

Postaj  margo232 16.11.10 11:02

filthy_victorian je napisao/la:
    margo232 je napisao/la:

Tu se ne slazem Razz ja sam ih do sada gledala kao experte u svom poslu, no medjutim, animaciju u Kuroshitsuji-u su jako lose napravili, ako bih ista izdvojila da ne valja u tom animeu, onda bi to bila animacija... pale
    da istina to je i mene pogodilo nisam znao da je itko jos primjetio = x=
    i malo su mi oci smetale na pocetku, nisam bas fan velikih...TeeHee~
    uh oci! da ali poslje se ful izgubi pojam da se prevelike....oci!

elephant <---to je surla ili?

Sponsored content

Postaj  Sponsored content

Sada je: 21.11.24 13:17.